måndag, februari 12, 2007

Sherrybaby

Med ett tungt drogrelaterat förflutet stiger Sherry Swanson ut i friheten efter ett treårigt fängelsestraff. Att börja på nytt utanför murarna visar sig vara betydligt tyngre än hon någonsin förmodat. Hennes stora dröm att få tillbaka vårdnaden om dottern Alexis och för först gången ta ansvar som mamma är betydligt tuffare än hon först vill inse.

Livet som före detta narkoman med en villkorlig frigivning ställer Sherry inför stora utmaningar. Inte nog med att övervakaren Hernandez har lågt förtroende för henne, dessutom är vägen tillbaka som förälder minst sagt mödosam. Drifterna för att återigen försvinna in i drogdimman ligger alltid nära tillhands.

En kvinnas kraftmätning att övergå till ett normalt liv skildras på ett behagligt och trovärdigt sätt i detta drama. Likheterna med Nicole Kassells The Woodsman som dök upp på filmfestivalen år 2004 är flera. Att rikta blicken mot en före detta intern är intressant på fler sätt, dels slipper vi stickspår som inte följs upp, dels känns det i biofåtöljen som om vi kommer nära Sherry. Motgångarna och de få medgångarna gör att dottern Alexis tvetydiga inställning förstärks. Rollen som mamma blir tyngre och tyngre för Sherry som lockas in i sitt dunkla förflutna. Maggie Gyllenhaals skådespel i rollen som Sherry Swanson är storartad och tillhör en av få personporträtt som verkligen tar sig tid att sjunka in.

USA 2006

Regi: Laurie Collyer

I rollerna: Maggie Gyllenhaal, Brad William Henke, Danny Trejo m.fl.
Längd: 1:36

Premiär: 9 feb 2007

Betyg: 3/5
Länk: www.nonstopentertainment.com

www.imdb.com

Inga kommentarer: